Find us on YouTube Visit us on Tripadvisor Visit us on Facebook Visit us on Instagram
Svenska
English

Händelser 2005

Mars 2005. Under mars slog vintern till i Sydsverige. Vid mitten av månaden vräkte snön ned. När vi som bäst trodde att våren var i ankommande och så ikläddes i stället Vikingareservatet vid Foteviken i ett vitt täcke. Bilderna visar bl.a. en rundtur i reservatet söndagen den 13 mars.
Denna weekend höll Exarc, Europas ledande nätverk för "European Exchange on Archaeological Research and Communication" sitt årsmöte på Fotevikens Museum. Mötet valde Björn M Jakobsen från Foteviken till ny ordförande, ett hedersuppdrag som både Björn och Foteviken känner sig stolta över.
Mötet hölls i vår nya entrébyggnad med butik och hörsal. Faktum är att mötet under två dagar var den första gången som vår nybyggda hörsal användes.

Den 26 maj 2005. Värmen och sommaren har kommit till Foteviken. Denna dag invigdes officiellt Fotevikens nya entrébyggnad. Region Skånes kulturnämnd sammanträdde hela dagen och det var ordföranden Clas Göran Jönsson som med ett kraftfullt yxhugg högg av invigningsrepet.
Vårt vikingaskepp Erik Emune togs denna dag ur sitt vinterförvar och transporterades upp i Vikingareservatet för reparation. Uppe i vikingastaden växer det så att det knakar. Timmermännen sliter (!) i solens sken alltmedan skolklasserna står i kö för att komma in i vikingatiden.
Det är inte utan att lagman Sven har en något fundersam min. Hur ska sommaren bli? Än så länge verkar det lovande.

Subscribe to our newsletter

Instagram
Föreningen SVEG
Friluftsmuseerna
Vellinge kommun
EXARC
Follow the Vikings
IMTAL
Destination Viking
Skånes Hantverksinstitut
Barnens Skåne
EU
Fotevikens Kulturcenter
Smokey BBQ & Pickles
Fotevikens Byalag
Höllvikens Catering
Arbetarnas Bildningsförbund ABF