Händelser 2004

Sommaren 2004. En fruktansvärt regnig och blåsig sommar, den värsta sedan året 1928. Men Vikingareservatet växer så det knakar. Jarlens gård har fått två nya byggnader, magasinshuset och kokhuset. Jenny väverskas hus utökas med ett köks- och hantverksrum och kring kung Björns hus har ett plank och ett högt flätat staket kommit på plats. Stackars Sven lagman håller på att förbättra sin lerklinade gavelvägg.

Besökarna sviker trots ruskvädret inte vikingareservatet. I lagmanshuset möter de både Olof silversmed och Poppo biskop. När inte Olof gjuter slår han silvermynt i en aldrig sinande ström. I smedjan huserar Holger smed, den skicklige tysken som funnit en hemstad i Vikingareservatet. I och utanför Per jarls hus hittar man jarlen oftast i färd med magiska runinhuggningar. I Jenny väverskas hus huserar Peter skrivare som med sin talföra tunga förvränger huvudet på de flesta besökare. Han är också alltid noga med att de alla bugar och niger inför lagmannen.

Jörgen timmerman hugger sina plank och borrar sina hål. Framför fiskarehuset sitter Nette och handslöjdar medan Bengt Göran fiskare försöker göra upp eld i det strilande regnet. På Foteviken hållar alla ut mot både regn och väta. Finns det hjärterum finns det stjärterum.